Gouden tip voor ondernemers met personeel! (Hoe houd je werknemers echt gemotiveerd?)

Weet jij hoe je je werknemers gemotiveerd houdt?

Om werknemers te motiveren is tegenwoordig meer nodig dan een goed loonstrookje. Sterker nog, uit onderzoek blijkt dat mensen die hun baan opzeggen slechts in 1 op de 5 gevallen gemotiveerd zijn door betere salarismogelijkheden.

Echte behoefte

Werknemers hebben een hele andere behoefte. Deze behoefte geven ze zelden aan, omdat ze het zich niet bewust zijn. Maar als werkgever kun je je voordeel doen met het volgende helder inzicht. Dit willen mensen in een organisatie:

  • Erkenning voor wie ze zijn.
  • Waardering voor wat ze doen.
  • Uitdaging zodat ze kunnen groeien.

Groeipad

Zo simpel is het. Een goede beloning is natuurlijk een vorm van erkenning, maar er zijn heel veel andere manieren om in die behoefte te voorzien. Het bieden van een uitdaging, een groeipad, zicht op meer verantwoordelijkheid is overigens de beste zet.

Concreet

Dutch Business Boosters staat voor concrete handreikingen en dit is jouw tip voor vandaag: bedenk een manier om je werknemer een uitdaging te bieden en zo een groeipad voor te spiegelen. Neem hem of haar even apart om dit te delen. In één klap heb je een compleet gemotiveerde werknemer. In dit momentje ontvangt hij of zij namelijk erkenning, waardering en een uitdaging!

Medewerker

En voordat je het weet wordt je werknemer een medewerker! (Dat is even een doordenkertje).

Waar zit in jouw organisatie het knelpunt?

Doe de business bottleneckscan!

Weet jij iemand die deze tip kan gebruiken? Deel dan dit artikel!