Streef je naar een goed bedrijf of een goed leven?


Je bent waarschijnlijk slim genoeg om te antwoorden: allebei. Toch blijkt het zo niet te werken. Je kunt niet twee absolute prioriteiten hebben in je keuzes. Als het er echt op aan komt, blijkt waar je prioriteit echt ligt. Prioriteiten stellen is immers geen trucje, maar iets wat diep uit een mens komt.

Keuzes
Welke keuze maak jij: je komt thuis en je dochter van 8 heeft een verhaal over haar konijntje, maar jij hebt een belangrijke klant die je terug moet bellen? Pas als je er van overtuigd bent dat een goed privé-leven het fundament legt voor een goed bedrijf, zul je kiezen voor en terechtkomen in een goed leven!
 
Verkopen aan jezelf
Heel veel ondernemers kunnen anderen heel goed iets verkopen, het probleem is dat ze zichzelf ook alles kunnen verkopen. Ze geloven echt dat prioriteit geven aan de zaak maar voor een korte tijd is. Ze hebben zichzelf overtuigd dat hun werk echt heel belangrijk is. Dat het gerechtvaardigd is om privé een prijs te betalen voor dit geweldige werk; op termijn zal het gezin immers ook profiteren van de vruchten.
 
Creëer je leven, het overvalt je niet
Op zich is dat niet eens zo ernstig, ware het niet dat, door de verkeerde prioriteiten, je nooit terecht zult komen in het leven dat je wenst. Dat leven overvalt je niet, dat moet je creëren. Creëren vraagt om creativiteit. Creativiteit die alleen maar vrijkomt als er een beroep op wordt gedaan. In plaats van je dochter met haar verhaal naar haar moeder te sturen, stuur je een sms’je naar je klant dat je iets later terugbelt. Als je later vertelt dat je je dochter aandacht moest geven, blijkt de klant onder de indruk te zijn en het vertrouwen in jou als mens alleen maar toegenomen. Terwijl jij dacht dat je de kans op een deal verkleinde, blijkt het alleen maar gestegen.
 
Top prioriteit
Probeer het eens uit. Geef een goed leven absolute top prioriteit. Kies voor je gezondheid, recreatie, balans en tijd met degenen die je dierbaar zijn. Ontdekt de creativiteit die je al die jaren onbenut hebt gelaten!
 
Op een goed leven!


Ik wil prioriteiten stellen!
Dutch Business Boosters

Vul de bottleneckscan in
en krijg direct inzicht in de groeiblokkades van jouw bedrijf!


Start de bottleneckscan