Waarom eigenlijk 40 uur werken per week?

Manage niet je tijd, maar je energie!

De bestseller over de 4-urige werkweek inspireert alleen al door de titel. Veel mensen die meer dan 80 uur per week werken hebben dit boek ook gelezen en er van genoten. Wellicht hebben ze principes zelfs toegepast en heeft het hun ook (tijdelijke) verlichting geboden.

Rentenieren
Er zijn succesverhalen waarin hard werken wordt verheerlijkt en waarin passieve inkomsten en exotische oorden pas echt succes vertegenwoordigen. Maar wat is nu in jouw geval slim. Wil jij graag de rest van je leven rentenieren of wil je juist actief blijven? En wat is nu slim in jouw situatie, hoeveel uur kun jij het beste werken per week, maand of jaar?

Industrialisering
De 8-urige werkdag is ontstaan toen dappere mannen ingingen tegen de gevolgen van de industrialisering eind 1800. Werktijden van 10 tot 16 uur waren heel normaal om zo veel mogelijk rendement te halen uit de fabrieken en de machines. Robert Owen verzette zich hiertegen en verkondigde dat een derde deel van de dag voor ontspanning moest zijn, een derde deel voor werk en een derde voor slaap. Een van de eerste ondernemers die dit principe invoerde was Henry Ford. Tot ieders verbazing nam met dit principe het rendement van zijn fabrieken enorm toe, toen in 1913 de 8-urige werkdag werd ingevoerd.

Afwisseling
Het is belangrijk om te begrijpen dat een 8-urige werkdag en dus een 40-urige werkweek niet gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek of hogere inzichten. Het is puur een resultaat van de industriƫle revolutie en de reactie hierop. Maar nog steeds worden mensen gezien als machines: hoe meer ze werken, hoe meer ze bereiken. Het probleem is echter dat machines lineair werken, maar mensen cyclisch. Een mens kan niet voortdurend productief zijn en zeker niet constant creatief. Recreatie, creatie en productie dienen elkaar af te wisselen. Een mens is immers gemaakt voor afwisseling.

Manage niet je tijd, maar je energie
Als je dit gaat begrijpen zal je ook zien dat je focus niet moet zijn op het managen van je tijd, maar op het managen van je energie. Kleine rustige stappen brengen je verder dan keihard zweten en rennen op een loopband. Veel ondernemers kunnen heel goed hard en veel werken, maar als je daar goed energiemanagement aan toevoegt gaat er een hele wereld voor je open! Ook jij kunt van de hardloopband afstappen! Op de Boostdag van 31 maart a.s. in Amersfoort gaan we jou concreet laten zien hoe je niet je tijd maar je energie kunt managen! Zorg dat je tijd vrij maakt voor deze unieke dag voor ondernemers! De energie krijg je wel van ons.

Ik ben er 31 maart bij!